Back to All Events

F-35 og dens innvirkning på norsk sikkerhetspolitikk - foredrag og debatt

20171214MH_1006 (1).jpg

Ikke gå glipp av det spennende foredraget om hvordan de nye flyene kan påvirke norsk avskrekkelsespolitikk og uønsket eskalering i forholdet mellom Norge og Russland.

FRI INNGANG

Det er Ole Marius Tørrisplass som holder foredraget: "F-35 Lightning II" i norsk sikkerhetspolitikk - terskel, stabilitet og operasjonskonsept. Han har skrevet sin masteroppgave rundt dette temaet og gir en dyptgående analyse av de nye systemenes kapabiliteter og strategiske påvirkning.

Foredraget vil foregå i utstillingen med salg av drikke og fingermat.

Norge er i ferd med å innfase det nye kampflyet F-35 Lightning II som erstatning for en aldrende F-16 flåte. Flyet er den største enkeltstående forsvarsinvesteringen noensinne i Norge og blir ofte beskrevet som en strategisk ressurs som langt overgår eksisterende kapabiliteter. Men hva betyr egentlig det? På hvilken måte kan F-35 påvirke norsk forsvarsevne og sikkerhetspolitikk, og hvordan bør man benytte F-35 for å skape størst mulig merverdi?

Dette har Ole Marius Tørrisplass analysert i artikkelen "Deterrence and Crisis Stability – The F-35 and Joint Strike Missile’s Effect on the Norwegian Security Policy Toward Russia", som er fundamentet for foredraget og påfølgende debatt.

Foredraget er i regi av Bodø Forsvarsforening og Bodø Militære Samfund

3210065.jpg