Back to All Events

Nasjonalt flyhistorisk seminar - Kjeller Flyplass

0N7A8868.jpg

Hvordan skal et historisk fly se ut, og hvem gjør hva av museum og frivillige organisasjoner?

Bli med på et seminar som omhandler viktige tema som fremtidens restaurerings-og konserverings-utfordringer og rolleforståelse mellom frivillige og museum .

Seminaret passer for både museumsansatte, venneforeninger, historieinteresserte og flyentusiaster.

Møt spennende aktører som jobber med forskjellige sider av luftfartshistorie, både i Norge og fra utlandet:

• Kai Mecklin fra det finske Luftforsvarsmuseet om deres Brewster Buffalo BW-372 "Identity and historically ideal out look of museum aircraft in Finnish Air Force Museum".

• Lars Næss fra Norwegian Spitfire Foundation forteller om deres prosjekt Spitfire MK.IX PL258 som skal restaureres og flys.

• Anders Utgård, Major og sjef for Luftforsvarsmuseet om vrak-steder som krigs-graver

• Morten Haave, leder for Landsforeningen for Luftfartøyvern forteller om deres rolle og arbeidet med en nasjonal verneplan

• Torsten Nilsson, samlingsleder for det svenske luftforsvarsmuseet forteller om prosessen som ligger bak det å velge hvilke fly man kan fly

• Darren Priday fra Royal Airforce Museum om filosofi og vurderinger som ligger bak avgjørelser om å restaurere og konservere.

Unknown-1.png

Restaurering eller konservering, og hvem gjør hva? Vil vi gjøre minst mulig inngrep for å ta vare på historien som har fysisk preget et spesifikt objekt opp gjennom tiden, gjøre begrenset inngrep for å vise det fram slik det så ut på et spesifikt tidspunkt funksjon, eller mer omfattende inngrep for å demonstrere funksjon og bruk?

Hvilken vei velger vi for hvilket fly, og hvordan skal det lønnede og ulønnede samarbeide for å sammen bevare luftfartshistorie?

Seminaret er gratis og åpent for alle

Påmelding skjer til Tore Bugge Pedersen

Full_DSC_2015.jpg