Stjernetelt_Saltstraumen_Skole_2013 (8)_CROPPED&EDITED.jpg

Bli en stjerne på stjernene!

Magiske fortellinger og stjernebilder venter i vårt stjernetelt!

Elevene får møte Galileo Galilei, som forteller om forskjellige verdensbilder opp gjennom tidene og hvordan han selv bidro til vår forståelse av universet i dag. Hva er en stjerne? Hva er et stjernebilde? Inne i stjerneteltet får elevene se kjente og ukjente stjernebilder på himmelen vi ser fra Norge. Det er plass til fakta, myter og fortellinger om dette fantastiske universet som vi er en del av.

Pedagogisk gjennomføring:

  • Elevene blir møtt av en museumspedagog som spiller rollen som Galileo Galilei

  • Andre del foregår inne i stjerneteltet, hvor vi finner stjernebilder sammen, og elevene får høre fortellinger fra ulike kulturer og fakta om universet.

Motivasjon

Stjernehimmelen og astronomi er et spennende tema elevene har på læreplanen. Ved å gi dem en magisk opplevelse i vårt planetarium ønsker museet å bidra til å levendegjøre dette temaet, som rommer så mange fasetter, helt fra fysikken og inn i filosofien. Astronomi er en viktig inngang til fysikk og realfag for mange unge. Museet har som mål å bidra til å øke interessen for realfag blant barn og unge.

Praktisk informasjon:

Klassetrinn: 4.–7. trinn, opplegget tilpasses alder
Maks antall elever: 30
Varighet: 1 time
Periode: desember
Pris: kr 30,– pr person for elever utenfor Bodø kommune

Annet: Elevene kan ta med egen mat og drikke for å spise på museet. Gi beskjed i forkant.

Kompetansemål:

  • Kompetansemål etter 4. årstrinn:

    Fenomener og stoffer

  • Mål for opplæringen er at eleven skal kunne gjenkjenne og utpeke noen stjernebilder, og gjengi og samtale om myter og sagn knyttet til stjernehimmelen og nordlys i samisk og norsk tradisjon.