737 fly med på "Kulturminnedagene"

IMG_2008.jpg

Hva skal man ta vare på for fremtiden, er et av spørsmålene som stilles under årets “Kulturminnedagene”. Dermed inviterte vi like gjerne en syvende-klasse for å hjelpe oss å finne svarene.

Elevene fikk bli med på flystasjonen for å se på museets Boeing 737, som eksempel på fremtidens kulturminne, og ikke minst peke på utfordringene med å konservere en så stor gjenstand.

- Vi hadde lyst å få med konservatorene og vise frem 737én fordi den er et godt eksempel på fremtidens kulturarv. Den representerer den tiden hvor luftfarten ble mer hverdagslig og den var med å knytte landet vårt sammen, sier museumspedagog Ann Kristin Maurdal.

Det er jo en drøm som går i oppfyllelse, utbryter Thea Hammer Johansen (midten), som alltid har ønsket å se inne lasterommet på et fly.

Konservator Michael Loftus viser elevene hvordan det ser ut i understellet. - Dette er steder på flyet de ellers aldri får se, og det forteller mye om hvordan flyet fungerer, sier Loftus.

Tok med plastpose til fremtidens museum

Elevene hadde også blitt bedt om å gjøre seg noen egne tanker om fremtiden. Hvilke gjenstander burde bli tatt vare på fra vår egen samtid? Som svar på dette hadde elevene med seg en plastpose fra en matbutikk. Ifølge Thea Hammer Johansen, som leverte posen, så er plasten noe som brukes mye i vår tid, og som kanskje vil forsvinne i fremtiden.

Det er lenge siden flymaskinen hadde så mange passasjerer som i dag. - Den er en unik mulighet for å se deler av kommersielle fly, ifølge Loftus.

En plastpose er fremtidens kulturminne, ifølge Bodøsjøen Skole. Konservator Andrea Karstaedt viser hvordan man konserverer den, og er enig i at denne på mange måter representerer vår tid.

Tina Andersen