Åpen dag med flyoppvisning

pressem%C3%B8te+flyta%CC%8Arn+2.jpg
 

Vi inviterer til åpen dag sammen med luftforsvaret 25. mai. Luftforsvaret og Norsk Luftfartsmuseum fyller 75 og 25 år i år og markerer dagen med en storslått feiring med luft under vingene.

Det blir åpent med fri inngang til Bodø hovedflystasjon og Norsk Luftfartsmuseum på dagen og du kan oppleve flyoppvisninger, utstillinger av fly, og ikke minst få en titt på flytyper som F-35 og det flyvende veteranflyet Norseman. 

«Vi er glad for å kunne feire to viktige jubileer samtidig som de også har en tydelig sammenheng. Uten forsvaret er det ikke sikkert det hadde lyktes med å få museet til Bodø. Det er også naturlig å få markert dette for å hedre luftfartshistorien som er basisen for museet og flybyen Bodø, sier direktør for Norsk Luftfartsmuseum Hanne K. Jakhelln.  

Program 

Det kommer mer informasjon om programmet på selve dagen etter hvert, men det kan avsløres at det blir deltakende fly fra øvelsen Arctic Challenge Exercise og at det i tillegg til F-35 vil være mulighet til å se historiske fly som Spitfire, Starfighter og ikke minst museets flyvende veteranfly Norseman. Norsk Luftfartsmuseum vil stå på stand på flystasjonen. Under arrangementet blir det også for første gang tatt bort gjerdene som skiller museet fra den militære basen slik at folk kan spasere i mellom stasjonen og museet, og dermed gitt en smakebit på hvordan det blir når det forsvinner for alltid om noen år.  

Det vil tilbys servering både på stasjonsområdet og museet hele dagen, og i tilleggg Newton Flight Academy vil ha aktiviteter under jubileet.

Unknown-7.png

«Dagen da museet åpnet ble markert med luft under vingene, og nå gjør vi det enda større. Det er vår måte å gi tilbake til folket som har besøkt oss i så mange år, fastslår Jakhelln.»

 

Feiring til ende

Det blir ikke bare åpen dag som markerer de store jubileene. Både Luftforsvaret og Norsk Luftfartsmuseum vil markere på ulike måter gjennom året. På museet blir det fire dagers feiring i mai. Dagen etter flyoppvisning blir det åpen dag på museet hvor publikum kan få vandre rundt på verkstedet vårt, i radarkuppelen og steder som ellers er lukket. Norsk Luftfartsmuseum markerer 25-års jubileet med ulike arrangement i løpet av året. Den 15. mai inviterer vi på kaffe og kake, og foredrag ved tidligere direktør Kjell Lutnes, «Norsk Luftfartsmuseum 25 år – et tilbakeblikk».

 
Tina Andersen