Avinor Museum

Avinor er en av de store aktørene innen norsk samferdsel, og en sentral del av luftfartskulturen i landet, en kultur som har røtter tilbake til tidlig på 1900-tallet. Lysten til å fly strekker seg imidlertid tilbake til menneskehetens barndom, og Avinor-kulturen oser av interesse og entusiasme for luftfart.

Avinor Museum er en integrert del av Norsk Luftfartsmuseum. Museet viser utviklingen i norsk sivil luftfart og tilbyr den fremste kunnskapen om norsk luftfartshistorie. 

Avinor Museum er organisatorisk knyttet til konsernstaben i Avinor og inngår som en naturlig del av den sivile utstillingen og er delaktig i de aktiviteter som Norsk Luftfartsmuseum gjennomfører. Det være seg spesialutstillinger, temakvelder, familiedager, seminarer osv.

Museet tilbyr den fremste kunnskapen om norsk luftfartshistorie. Her er det fly, naturligvis, men også fortellinger, opplevelser og mye annet spennende – alt sammen bygd opp av mennesker med glød og engasjement for historien og med et ønske om at akkurat du skal få ta del i det hele.

AVINOR museum har sin egen avdeling og utstilling integrert i Norsk Luftfartsmuseum. Avinor har ansvar for sikkerheten for passasjerer og fly. På toppen av museet kan du besøke kontrolltårnet fra den gamle flyplassen i Bodø. Her har du enestående utsikt over byen og flyplassen, og kan følge dagens fly og flytrafikk på nært hold.

 

Se utstillingen her

Skjermbilde 2019-02-08 kl. 15.45.16.png
 
Skjermbilde 2019-02-12 kl. 11.25.23.png