Luftrommet – hver lørdag og søndag
Jan
13
to Apr 28

Luftrommet – hver lørdag og søndag

Opplev aktiviteter for barn og unge hos oss hver eneste helg.

Lek med luft sammen med våre verter, som setter i gang ulike aktiviteter hver helg. I tillegg kan du oppleve den realistiske flysimulatoren Real Flight. Lær deg å fly modellfly.

NYTT: PRØV OG BYGG MED VÅR NYE 4D FRAME BYGGGESETT.

Du finner også en sofakrok med foreldreparkering, hvor mødre og fedre kan ta seg en pause mens de passer på. Nå kan hele familien samles til hyggelige aktiviteter.

Du finner området i den innerste delen av den sivile utstillingen.

LES MER OM LUFTROMMET HER

Lek med Luft

Lek med Luft

4D byggesett

4D byggesett

View Event →
Makers Space
Feb
24
11:00 AM11:00

Makers Space

_X1B8546 (1).jpg

Ikke gå glipp av det populære og kreative verkstedet Makerspace her hos oss i februar. Lek, lær og skap med spennende komponenter.

Nordnorsk vitensenter besøker oss og har med seg Bigbits.  Vi kobler og eksperimenterer med ulike strømkretser. Hva må til for å bygge en bro et Brio tog kan kjøre over? Du kan også bygge en katapult av ispinner eller lage en sprellemann. 

Makerspace er et verksted, som alle kan lære å bruke. Her kan du både møte kreative sjeler og skape dine egne verk. Våre verter står klare for å hjelpe deg.

shutterstock_1167175444-kopi.jpg
View Event →
Spiondag
Mar
17
11:00 AM11:00

Spiondag

Prøv deg som spion!

Klarer du testene som skal til for å bli hemmelig agent? 17.mars får du prøve kodeknekking, spionasje og mange andre topphemmelige oppgaver.

Spionskolen passer for alle over 8 år

Skjermbilde 2019-02-05 kl. 12.55.43.png
View Event →

Stjerneåpning
Jan
24
4:30 PM16:30

Stjerneåpning

Søndag 27. januar åpner vi årets sesong og inviterer til stjernetelt og stjerneverksted. I planetariet kan du lære navnene på stjernene, lokalisere stjernebilder og høre spennende historier. Hvordan kan vi navigere med stjernehimmelen som hjelp?

View Event →
Pepperkakepynting
Dec
8
10:00 AM10:00

Pepperkakepynting

Vi inviterer til pepperkakepynting hos oss og håper du vil hjelpe oss med å få skikkelig julestemning i kafeen.

Vi baker pepperkakerfly i ulike former, og vi trenger din hjelp til å pynte pepperkakene så de blir ordentlig fine. Vi stiller med masse artig pynt du kan velge i.

Så setter vi på litt julemusikk, serverer saft og gløgg og koser oss i verkstedet. 

PS: Det er selvsagt lov å spise og kose seg med pepperkakene etterpå.

View Event →
Spionlørdag
Dec
1
11:00 AM11:00

Spionlørdag

Vi feirer vår internasjonale etterretningskonferanse ved å invitere alle hit på en spennende dag med spionasje som tema. 

Du kan oppleve blant annet kodeknekking, frykt og overvåkning, samtidig som du kan få vite mer om et utrolig spennende tema.

View Event →
Need to Know 2018 Etterretningskonferanse
Nov
29
to Nov 30

Need to Know 2018 Etterretningskonferanse

Den internasjonale etterretningskonferansen Need to Know avholdes i år på Norsk Luftfartsmuseum. Museet er en del av et internasjonalt faglig nettverk, med ledende forskere og historikere innen temaet kald krig. I år omhandler konferansen temaet «Access to Secrets» og tilgang på hemmeligheter fra den kalde krigen, kilder og arkiver. Konferansen er gratis og åpen for alle. 

Les mer og meld deg på her.

View Event →
Vitenshow
Nov
18
11:00 AM11:00

Vitenshow

Ikke gå glipp av det helt ferske vitenshowet som har raketter og programmering som tema. Showet er spekket med kule forsøk, og du kan forvente et forrykende show med smell og flammer. 

Showet varer i circa en halv time.

På grunn av høye lyder er det ikke egnet for veldig små barn.

View Event →
Edderkopphelg
Nov
17
to Nov 18

Edderkopphelg

Ikke gå glipp av siste sjansen til å treffe Embla og Ask, våre snille og søte taranteller. Begge to har overstått vellykket hamskifte og er nå i god form til å komme og hilse på, og kanskje også gå over hånden din hvis du tør?

Har du ikke vært i Kravlende Kryp tidligere, kan du se alle våre tropiske dyr, fra skorpioner og store biller til kakerlakker. 

View Event →